Bottarga sušená strúhaná 40g

80

9,99 € / ks 249,75 € / kg

80

Mullet bottarga, sardínsky zlatý kaviár. Mullet bottarga sú sušené ikry, resp. ovariálny vak z ryby parmice šedej, ktorý sa lisuje, naloží do soli, otáča, lisuje a suší. Technológie sú rôzne, záleží od oblasti a rodinných receptúr. Vynikajúca a kvalitná bottarga značky Smeralda je lídrom v produkcii tejto lahôdky na Sardínii. Bottargu ponúka vcelku v ovariálnom vaku alebo už jemne nadrvenú špeciálnou technológiou. Po starostlivom výbere a presnej manuálnej a vizuálnej kontrole starostlivo spracováva len tie najkvalitnejšie ikry, jednu po druhej. Mullet bottarga Smeralda má typickú farbu zlatého jantáru a po otvorení balenia provokuje zmysly ,,vôňou morského prístavu a poslednej prímorskej dovolenky“. Naozaj vynikajúcu bottargu spoznáte podľa farby. Ak je jantárová s jednotnou farbou alebo jej jemnými odtieňmi, produkt bude mať dokonalú kvalitu. Chuť je výrazná a na podnebí obklopujúca. Mullet bottarga je špeciálny produkt, ktorý patrí k dávnej histórii Sardínie. Traduje sa, že pred viac ako 3 000 rokmi prišli na pobrežie ostrova fenickí moreplavci, ktorí si so sebou priniesli umenie konzervovania v slanom náleve a ochucovania vrecúšok s ikrami parmice. Bottarga bola oddávna cenným obchodným artiklom a veľmi žiadaným platidlom v celom Stredomorí. Stala sa cenenou pochúťkou náročných znalcov gastronómie a gurmánov. Bottarga je vzácna a významná nielen z gurmánskeho hľadiska, ale aj zo zdravotného. Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín EPA a DHA. Bottargu si môžete vychutnávať samotnú, nakrájanú na pásiky alebo ju môžete nastrúhať na cestoviny – spaghetti, linguine. Na porciu cestovín stačí cca 10 – 15 g. Ak hľadáte zaujímavé sardínske tradičné jedlo, jednoduché na prípravu, vyskúšajte špagety alla bottarga. Regionálne recepty sú jednoduché, s použitím 4 ingrediencií – bottarga, maslo, cestoviny, soľ, ale odporúčame vyskúšať tiež spaghetti s mušľami vongole.

Dodávateľ: Smeralda

Krajina pôvodu: Taliansko

Mullet bottarga, sardínsky zlatý kaviár. Mullet bottarga sú sušené ikry, resp. ovariálny vak z ryby parmice šedej, ktorý sa lisuje, naloží do soli, otáča, lisuje a suší. Technológie sú rôzne, záleží od oblasti a rodinných receptúr. Vynikajúca a kvalitná bottarga značky Smeralda je lídrom v produkcii tejto lahôdky na Sardínii. Bottargu ponúka vcelku v ovariálnom vaku alebo už jemne nadrvenú špeciálnou technológiou. Po starostlivom výbere a presnej manuálnej a vizuálnej kontrole starostlivo spracováva len tie najkvalitnejšie ikry, jednu po druhej. Mullet bottarga Smeralda má typickú farbu zlatého jantáru a po otvorení balenia provokuje zmysly ,,vôňou morského prístavu a poslednej prímorskej dovolenky“. Naozaj vynikajúcu bottargu spoznáte podľa farby. Ak je jantárová s jednotnou farbou alebo jej jemnými odtieňmi, produkt bude mať dokonalú kvalitu. Chuť je výrazná a na podnebí obklopujúca. Mullet bottarga je špeciálny produkt, ktorý patrí k dávnej histórii Sardínie. Traduje sa, že pred viac ako 3 000 rokmi prišli na pobrežie ostrova fenickí moreplavci, ktorí si so sebou priniesli umenie konzervovania v slanom náleve a ochucovania vrecúšok s ikrami parmice. Bottarga bola oddávna cenným obchodným artiklom a veľmi žiadaným platidlom v celom Stredomorí. Stala sa cenenou pochúťkou náročných znalcov gastronómie a gurmánov. Bottarga je vzácna a významná nielen z gurmánskeho hľadiska, ale aj zo zdravotného. Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín EPA a DHA. Bottargu si môžete vychutnávať samotnú, nakrájanú na pásiky alebo ju môžete nastrúhať na cestoviny – spaghetti, linguine. Na porciu cestovín stačí cca 10 – 15 g. Ak hľadáte zaujímavé sardínske tradičné jedlo, jednoduché na prípravu, vyskúšajte špagety alla bottarga. Regionálne recepty sú jednoduché, s použitím 4 ingrediencií – bottarga, maslo, cestoviny, soľ, ale odporúčame vyskúšať tiež spaghetti s mušľami vongole.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(